Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Skeivt arkiv besøker Vardø

13 februar @ 18:00 - 19:00

Gratis

Skeivt Arkiv og Livsminneprosjektet setter kursen mot Øst-Finnmark.

Bjørn Andre Widvey og Jo Hjelle presenterer Skeivt arkivs arbeid med å samle og bevare skeiv historie, 13. februar kl. 18.00, på Vardø museum.

Alle interesserte er hjertelig velkommen!

I februar kommer vi til Kirkenes, Vadsø og Vardø for å fortelle om vår virksomhet, men naturligvis først og fremst for å samle livsminner og arkivmateriale.
Mye av arkivets materiale er fra hendelser og konflikter som har utspilt seg i Oslo og andre større byer, men vi vet at det også finnes historier fra mindre steder. Vi ønsker derfor kontakt med skeive personer som kan ha noe å bidra med.

Skeivt Arkiv, opprettet av et enstemmig Storting i 2015 og lokalisert ved Universitetet i Bergen, har som mål å samle inn, bevare og formidle den norske skeive historien. Siden oppstarten har arkivet mottatt en stor mengde arkiver og samlinger fra enkeltpersoner og organisasjoner. En av de mest fremtredende bidragsyterne er Kim Friele, som var den første til å donere sitt eget private arkiv. I dag er Skeivt Arkiv en uvurderlig kilde for forskere, studenter, journalister og andre som ønsker å utforske denne delen av Norges historie.

En viktig del av arkivet er Livsminnesamlingen, som hittil har samlet 220 personlige historier. Gjennom videointervjuer dokumenterer denne samlingen hendelser og stridstemaer fra de siste tiårene, fra ulike ståsteder og synspunkter. Den inneholder også personlige beretninger som kaster lys over hvordan skeive liv er levd i en tid med betydelige samfunnsmessige endringer i synet på det å være skeiv.

Arkivets besøk i Kirkenes, Vardø og Vadsø i februar har som hensikt å samle inn flere unike historier til Livsminnesamlingen og å spre kunnskap om arkivets arbeid. Bjørn André Widvey, en av representantene fra arkivet, uttaler: «Vi ønsker gjerne å komme i kontakt med personer som har bevart materiale som kan høre hjemme i Skeivt Arkiv, for ikke å snakke om de som ønsker å dele sine egne historier med Livsminnesamlingen.»

Skeivt arkiv inviterer publikum som er interessert i arkivets arbeid.

Detaljer

Dato:
13 februar
Tid
18:00 - 19:00
Kostnad:
Gratis
Hjemmeside:
https://skeivtarkiv.no/

Sted

vardø museum
Skolegata 1
Vardø, 9950
+ Google-kart
Telefon
40 70 45 14
Vis Sted nettside